Laat je restaurant niet leeglopen... en maak werk van big data

Veel restaurants raken het directe contact met de consument kwijt. Dat blijkt wel uit de AH Restaurantactie die weer van start is gegaan. Ook dit jaar gaan waarschijnlijk weer één miljoen mensen uit eten in een restaurant dat hen wordt aangeraden door een supermarkt. De harde werkelijkheid is dat consumenten zich in hun keuze steeds meer laten leiden door online platformen zoals Iens.nl.

De consument is namelijk in toenemende mate op zoek naar oplossingen die het leven makkelijker maken. Tijd is geld en voorspelbaarheid wordt gezien als een pré. Deze ontwikkeling speelt niet alleen de platformen in de kaart. Ook gemaksconcepten winnen maagaandeel. Zij bieden een snelle maaltijd buiten, of aan huis bezorgd. Met andere woorden, quick-servicerestaurants in Nederland zitten in de lift.

De afhankelijkheid van online platforms en de oprukkende concurrentie van quick-servicerestaurants kunnen een benauwend gevoel geven voor wie een restaurant exploiteert. Hoe houd je je staande? Het antwoord: maak werk van big data!